Aperitive cu peste

Reteta Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 20m 
ani67 postat de
Postat pe: 02-04-2019
Adaugă în cartea de bucate
Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

ingrediente

4 portii

   sare
   aluat de tarta (forma de cca 22 diam)
   cca 400 g faina
   1 ou
   busuioc uscat
   200 ml ulei de masline
   1/2 lingurita de peperoncino
   umplutura tarta
   un borcanel mic(80 g)de file ansoa in ulei de masline
   2 cepe mari rosii
   1/2 lingurita lemongrass
   1/2 lingurita de peperoncino
   1 lingurita de zahar
   sare
   1 lingura de otet balsamic
   uleiul de la conserva
   fileuri de ansoa

mod de preparare

Se prepara aluatul din ingredientele mentionate, se framanta foarte bine, se da la rece 15 minute apoi se intinde intre 2 folii de plastic si se asaza in forma de tarta.

Se incinge un pic de ulei de masline si se caleste ceapa rosie taiata julien; cand ceapa capata culoarea sticloasa, adaugam lingurita de zahar, lasam un pic sa caramelizeze, presaram un pic de lemongrass si adaugam lingura de otet balsamic, lasam sa se evapore si potrivim de sare dupa ce am adaugat uleiul de la conserva de ansoa (este delicios!) si peperoncino.
Turnam ceapa deasupra aluatului de tarta, repartizam fileele de ansoa si cateva jumatati de masline verzi (pentru un pic de culoare) si dam la cuptor cca 20 de minute pana ce se rumeneste un pic aluatul. Lasam sa se raceasca un pic tarta, apoi o scoatem din forma si o portionam. Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.
Pofta buna!

Incearca si Aperitiv cu ansoa
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Aperitive cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.