Jumari

Reteta culinara Jumari de porc

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta
gatire reteta 2h:15m 
MEDIOTO59

postat de

Postat pe: 27-12-2015
Adaugă în cartea de bucate
Bomba calorica, asa-i? Dar o data-n an merge!!! Mie, jumarile de porc imi plac sa fie impanate cu putina carnita asa ca am folosit niste piept de porc grozav de frumos, pe gustul meu adica. Nu-i cine stie ce filozofie sa prepari jumari, numai ca trebuie sa fii atenta sa amesteci din cand in cand astfel incat sa nu se prinda. Si inca ceva: minunat este sa le facem in vas de tuci.

ingrediente

8 portii

   3 kg piept de porc
   sare
   o cana cu apa

mod de preparare

Taiem pieptul de porc in cubulete potrivite si le punem intr-un tuci pe foc. Adaugam o cana cu apa si acoperim cu un capac.


Lasam la inabusit circa 10 min dupa care luam capacul, adaugam sare dupa gust si lasam la prajit. Din cand in cand amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn astfel incat sa nu se prinda. Asa cum am spus mie imi plac mai prajite, altora in schimb le plac mai moi.


Timpul de prajire deci depinde de fiecare in parte. Gustam si cand consideram ca este pe placul nostru oprim focul. Cu ajutorul unei spumiere scoatem jumarile intr-o strecuratoare si le lasam la scurs. Cand sunt bine scurse le punem intr-un vas, presaram sare pe ele si.... gata, poftiti la jumari!


Sunt delicioase acompaniate de o ceapa rosie sparta. Grasimea rezultata in urma prajirii se strecoara si se pune intr-un borcan pentru solidificare.

Incearca si Jumari cimpenesti
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari de porc" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Jumari

Comentarii

0 comentarii

Autentificați-vă pentru a posta comentarii

newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite