Jumari

Reteta culinara Jumari si untura

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 2h 
AnaAntonie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru jumari si untura se indeparteaza soriciul de pe bucata de slanina si apoi toata slanina se taie bucati mici. Toate bucatile de slanina se pun intr-un vas.

ingrediente

   un kg slanina cu putina carne sare

mod de preparare

Pentru jumari si untura se indeparteaza soriciul de pe bucata de slanina si apoi toata slanina se taie bucati mici. Toate bucatile de slanina se pun intr-un vas cu fund dublu, gen tuci. Se pune vasul la foc mic amestecand continuu. Dupa ce jumarile s-au topit complet. se strecoara si se presara cu sare numai dupa ce s-au racit. Lichidul obtinut in urma topirii va fi untura dupa ce se incheaga.


Jumarile si untura se servesc reci.




Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Incearca si Jumari de oua cu usturoi
Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari si untura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Jumari

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite