Ceai cu suc de fructe

Se pun la fiert 200 ml apa si imediat ce a inceput sa clocoteasca, se ia de pe foc si se toarna peste inflorescentele de tei. Se acopera vasul si se

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 g inflorescenta de tei
  • 100 g prune proaspete sau uscate
  • 100 g mere
  • 100 g pere
  • 20 g zahar

Mod de preparare

Se pun la fiert 200 ml apa si imediat ce a inceput sa clocoteasca, se ia de pe foc si se toarna peste inflorescentele de tei. Se acopera vasul si se infuzeaza 5 minute, dupa care se strecoara. Separat se curata fructele de coaja si de samburi, apoi se trec prin storcatorul de fructe. Intr-un pahar de 200 ml, se toarna 50 ml suc de fructe si se completeaza cu ceaiul racit. Se adauga zahar dupa gust.

Bauturile racoritoare de ceai se pot consuma reci sau calde. Infuzia de ceai se poate combina si cu lapte sau cu felii de lamaie, portocale sau alte fructe. Pentru o aromatizare mai puternica, se adauga frunzede menta sau busuioc.

Alte retete recomandate:

Lichior de caise

Sirop de zmeura

Sirop de visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori