Se pun la fiert 200 ml apa si imediat ce a inceput sa clocoteasca, se ia de pe foc si se toarna peste inflorescentele de tei. Se acopera vasul si se
Se pun la fiert 200 ml apa si imediat ce a inceput sa clocoteasca, se ia de pe foc si se toarna peste inflorescentele de tei. Se acopera vasul si se infuzeaza 5 minute, dupa care se strecoara. Separat se curata fructele de coaja si de samburi, apoi se trec prin storcatorul de fructe. Intr-un pahar de 200 ml, se toarna 50 ml suc de fructe si se completeaza cu ceaiul racit. Se adauga zahar dupa gust.
Bauturile racoritoare de ceai se pot consuma reci sau calde. Infuzia de ceai se poate combina si cu lapte sau cu felii de lamaie, portocale sau alte fructe. Pentru o aromatizare mai puternica, se adauga frunzede menta sau busuioc.
Alte retete recomandate:
Lichior de caise
Sirop de zmeura
Sirop de visine
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii