Lapte de migdale poate inlocui cu brio laptele de vaca este indicat persoanelor care au intoleranta la lactoza si nu numai . Are un gust bun , este fin si putin cremos . L-am indulcit cu curmale fara samburi , dar se pot folosi indulcitori sau zahar. Nu trebuie sa uitam ca migdalele contin o foarte mare cantitate de calciu , iar acest lapte obtinut fara procesare termina pastreaza din cantitatea de calciu. Produs care se poate folosi in timpul postului
Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte sau macar cateva ore (minim 3).
Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece.
In vasul blenderului punem migdalele, curmalele si apa si pornim blenderul la viteza mare.
Pentru obtinerea unui lapte bun si cremos e nevoie sa lasam blenderul sa mearga cam 10 minute , dar asta este in functie de puterea blenderului folosit.
Cu ajutorul unei site dese strecuram laptele si il punem intr-o sticla cu capac.
Se poate pastra in frigider pana la 3 zile.
Pulpa ramasa se poate folosi la prajituri, biscuit etc.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii