Mod de preparareMigdalele se lasa la inmuiat timp de 5-6 ore, dupa care se arunca apa si se spala
Mod de preparare
Migdalele se lasa la inmuiat timp de 5-6 ore, dupa care se arunca apa si se spala sub jet de apa proaspata. Migdalele si cei 2 litri de apa filtrata se adauga pe rand in storcatorul prin presare la rece Kuvings, alternand 1-2 linguri de migdale cu 100 ml de apa. Pe masura ce migdalele se macina, trebuie sa introducem si apa suficienta, fiindca pulpa de migdale iese rapid. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa in plus. Laptele va iesi destul de gras si nu foarte diluat.
In cana vom avea un lapte de migdale, clar fara pulpa, si nu vom avea nevoie de punga de strecurat, ca atunci cand pregatim laptele in blender. Adaugam mierea si vanilia, amestecand bine. Odata terminat de facut laptele, storcatorul este foarte usor de curatat.
Consum
Se recomanda consumarea imediata sau se poate pastra timp de 1 zi in frigider, intr-o sticla ceramica cu capac. Nu este recomandata pastrarea laptelui mai mult timp, intrucat s-ar putea sa prinda miros si sa isi modifice calitatile nutritionale.
Beneficii
Nucile, in general, au un beneficiu nemasurat in pastrarea sanatatii inimii si de aceea trebuie sa le oferim atentia meritata. Migdalele, in special, au un continut mare calciu si de magneziu, vitamina E si antioxidanti, avand capacitate ridicata de a lupta impotriva cancerului. E bine de stiut ca pe langa aceste beneficii, 12 migdale/zi scad vizibil colesterolul.
Reteta video -->>> https://goo.gl/nEzT8u
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCe faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii