Lapte de migdale made by raw chef Ligia Pop

Mod de preparareMigdalele se lasa la inmuiat timp de 5-6 ore, dupa care se arunca apa si se spala

Portii
4
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • migdale 200 g
  • apa filtrata 2 litri
  • miere raw 2 linguri
  • pudra de vanilie raw 10 g

Mod de preparare

Mod de preparare
Migdalele se lasa la inmuiat timp de 5-6 ore, dupa care se arunca apa si se spala sub jet de apa proaspata. Migdalele si cei 2 litri de apa filtrata se adauga pe rand in storcatorul prin presare la rece Kuvings, alternand 1-2 linguri de migdale cu 100 ml de apa. Pe masura ce migdalele se macina, trebuie sa introducem si apa suficienta, fiindca pulpa de migdale iese rapid. Pulpa eliminata se mai poate refolosi de 2-3 ori, adaugandu-se in continuare apa in plus. Laptele va iesi destul de gras si nu foarte diluat.
In cana vom avea un lapte de migdale, clar fara pulpa, si nu vom avea nevoie de punga de strecurat, ca atunci cand pregatim laptele in blender. Adaugam mierea si vanilia, amestecand bine. Odata terminat de facut laptele, storcatorul este foarte usor de curatat.
Consum
Se recomanda consumarea imediata sau se poate pastra timp de 1 zi in frigider, intr-o sticla ceramica cu capac. Nu este recomandata pastrarea laptelui mai mult timp, intrucat s-ar putea sa prinda miros si sa isi modifice calitatile nutritionale.
Beneficii
Nucile, in general, au un beneficiu nemasurat in pastrarea sanatatii inimii si de aceea trebuie sa le oferim atentia meritata. Migdalele, in special, au un continut mare calciu si de magneziu, vitamina E si antioxidanti, avand capacitate ridicata de a lupta impotriva cancerului. E bine de stiut ca pe langa aceste beneficii, 12 migdale/zi scad vizibil colesterolul.

Reteta video -->>> https://goo.gl/nEzT8u 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Bucataras.RO

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi

Vazusem candva aceasta reteta pe net si pentru ca am primit ieri mai multi dovlecei, am zis ca e momentul sa prepar acest...

Aperitiv cu dovlecel si branzeturi
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide