Lichior de banane

Feliem ½ kg banane si le punem, cu zahar, intr-un strat, pe fundul unui vas emailat, dupa 3 zile le pasam printr-o sita, si tot prin sita strecura

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg banane
  • zahar
  • 250 ml alcool pur
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • zeama de la ½ lamaie

Mod de preparare

Feliem ½ kg banane si le punem, cu zahar, intr-un strat, pe fundul unui vas emailat, dupa 3 zile le pasam printr-o sita, si tot prin sita strecuram 100 ml apa. Apoi adaugam la aceasta zeama 250 ml alcool pur cateva picaturi de esenta de rom, zeama de la ½ lamaie si o lingura de caramel. Amestecam foarte bine si lasam sa se matureze 10-15 zile, apoi strecuram.
Este o reteta delicioasa

Alte retete recomandate:

Sirop grenadine

Socata

Sirop de brad

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci