Siropul de afine se foloseste la prepararea afinatei. Se pregateste usor si va trebuie alcool, afine si zahar.
Pentru siropul de afine se pun afinele curatate de codite si frunzulite in borcane sub forma de straturi – un strat de afine, un strat de zahar si tot asa, pana se termina, ultimul strat trebuind sa fie de zahar. Se acopera borcanele cu un tifon si le dam la soare, pana lasa zeama si se topeste zaharul. Scurgem siropul si il punem in sticle - ca sa nu fermenteze, adaugam in fiecare sticla cate 100 ml de alcool. 2 l din sucul rezultat se amesteca cu 1 l de alcool, apoi lasam la macerat timp de 3-4 zile, dupa care se serveste o afinata pura.
Siropul de afine se foloseste la prepararea afinatei.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii