Siropul de afine se foloseste la prepararea afinatei. Se pregateste usor si va trebuie alcool, afine si zahar.
Pentru siropul de afine se pun afinele curatate de codite si frunzulite in borcane sub forma de straturi – un strat de afine, un strat de zahar si tot asa, pana se termina, ultimul strat trebuind sa fie de zahar. Se acopera borcanele cu un tifon si le dam la soare, pana lasa zeama si se topeste zaharul. Scurgem siropul si il punem in sticle - ca sa nu fermenteze, adaugam in fiecare sticla cate 100 ml de alcool. 2 l din sucul rezultat se amesteca cu 1 l de alcool, apoi lasam la macerat timp de 3-4 zile, dupa care se serveste o afinata pura.
Siropul de afine se foloseste la prepararea afinatei.
Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarDe cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...
Gutui cu carne de puiCrochetele din gris sunt aperitive delicioase.. Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina si pesmetul se cern. Cascavalul se...
Crochete din gris cu cascavalBriosele simple cu iaurt sunt un desert delicios pe care il puteti realiza impreuna cu copiii dumneavoastra. Pentru aceasta...
Briose simple cu iaurtAceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...
Aluat dulce pentru placinta• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazareMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii