Lichioruri

Reteta Tuica

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
Boldan_10788 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se lasa fructele sa fermenteze cu zaharul vreo 7 zile intr-un container de plastic.

Se umple o oala de stainless steel cam pina la jumatate cu am

ingrediente

   2-5 kg fructe: prune
   boasca (ramasite de la vin)
   portocale etc
   putin zahar (aprox 200 g)
   2-5 kg gheata

mod de preparare

Se lasa fructele sa fermenteze cu zaharul vreo 7 zile intr-un container de plastic.


Se umple o oala de stainless steel cam pina la jumatate cu amestecul fermentat. Se pune la fiert la foc mic. Dupa ce incepe sa fiarba (dupa e important, ca sa iasa alcoolul metilic, care e toxic), se pune in oala pe un trepied (sau alt stativ) un castron metalic. Deasupra oalei se pune un lighean metalic, care sa acopere complet oala. In lighean se pune gheata. Se da focul mai mic, la simmering. Cind toata gheata s-a topit, se ridica ligheanul, se desharta tuica din caston, se pune castronul inapoi si se acopera din nou cu ligheanul cu gheata noua. Se repeta asta pina cind amestecul de fructe e aproape uscat. Atentie sa nu se afume!

Inainte de servire se pune sticla la frigider cel putin o zi intreaga.
Incearca si Lichior de banane
Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.