Smoothie din fructe si legume pentru copii, made by Carmen Bruma

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buc morcovi
  • 2 buc portocale
  • 2 buc ardei gras
  • 1 buc mango
  • 1/2 buc tija telina apio
  • 1 lingurita miere (optional)

Mod de preparare

• spalati toate ingredientele si curatati-le de coaja sau seminte
• echipati storcatorul prin presare la rece Kuvings cu sita pentru smoothie
• introduceti treptat ingredientele in storcator, astfel incat sa fie preluate usor de catre axul melcat
• adaugati in pahar sucul si optional puteti adauga o lingurita de miere
Puteti da acest suc copiilor pe post de gustare, intre micul dejun si pranz.

Gustosi, hranitori, plini de vitamine si minerale, morcovii sunt o sursa importanta de betacaroten, care este transformat de organism in vitamina A. Morcovii au un rol esential in cresterea si dezvoltarea copilului.

Portocalele confera sucului un gust mai bun si au un continut bogat de vitamina C care contribuie la intarirea imunitatii.

Ardeiul gras suplimenteaza doza de vitamina C, fiind in acelasi timp si o sursa excelenta de vitamina A si B6, necesara sistemului nervos.

Mango aduce o savoare aparte sucului, o nota exotica, invioreaza si reda pofta de mancare. Pe langa aportul de vitamine C si A, contine si o serie de minerale esentiale in dezvoltarea celor mici: cupru, potasiu, fier, precum si o cantitate importanta de fibre cu rol in reglarea procesului digestiv.

Telina apio da aroma sucului, regleaza digestia, protejeaza vederea si intareste sistemul imunitar.

Reteta completa: http://www.carmen-bruma.ro/3-solutii-cu-care-l-am-convins-pe-copil-sa-manance-legume/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Compot de prune in otet
1
Compoturi

Compot de prune in otet

Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din...

Compot de prune in otet
Islere
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Islere

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.

Islere
Punch de lamaie
3
Punch-uri

Punch de lamaie

Se curata lamaia de coaja, apoi se taie marunt si se piseaza cu zaharul. Se introduce apoi in vasul cu ceai fierbinte, se...

Punch de lamaie
Tzaziki
4
Sosuri reci

Tzaziki

Vedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...

Tzaziki
Varza de primavara
5
Mancaruri cu varza

Varza de primavara

Varza dulce se taie subtire, se freaca cu sare si se lasa 10-15 minute, se strecoara si se pune la calit cu ulei sau untura,...

Varza de primavara
Parteneri
Pui pe pat de legume
Bucataras.RO

Pui pe pat de legume

Pui pe pat de legume
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni