Spalam florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat. Acoperim cu jumatate din cantitatea de zahar; apoi se taie lamiia fe
Spalam florile de soc si se pun pe fundul unui borcan de sticla, spalat si uscat.
Acoperim cu jumatate din cantitatea de zahar; apoi se
taie lamiia felii, se pune sarea de lamiie si se acopera' cu resttil de zahar.
Se umezeste amestecul cu o cana de apa rece si se lasa de pe o zi pe alta.
Se umple borcanul cu apa rece, se pune o lingurita cu boabe de orez, care
vor grabi fermentatia, si se lasa la cald sa fermenteze sase zile. Se amesteca din cind in cind in botrcan si se gusta din limonada.
Cand este gata, se scoate cu un furtun, se strecoara prin tifon si se pune in sticle.
Se tine la rece si se serveste ca bautura racoritoare.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm preluat reteta de la bucataras Jamila dar am dublat cantitatile, astfel incat sa obtin doua chec-uri. Au iesit atat de...
Chec "Zebra"Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii