Nectar de capsuni

Deserturi de vara

Portii
4
Timp pregatire
1200 minute
Complexitate
medie
Nectar de capsuni

Ingrediente

  • 2 kg capsuni
  • 250 g zahar
  • 4-5 crengute menta
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Intr-un castron, punem capsunile spalate, fara codite, adaugam zaharul, frunzele de menta si lasam peste noapte, intr-un loc racoros. A doua zi, trecem totul prin blender sau, cum am procedat eu cu zdrobitorul de cartofi, le zdrobim putin, apoi adaugam zeama de lamaie, Punem intr-o oala la fiert, amestecand ocazional. Lasam sa fiarba cca. 5 min, din momentul in care da in clocot. Lasam sa se raceasca cca 5 min, dupa care strecuram nectarul in sticle. Daca dorim sa le pastram pentru iarna, adaugam cate o aspirina pisata in fiecare sticla, sterilizam borcanele cca 15 din momentul in care fierbe apa, lasam sa se raceasca in apa pana a doua zi si le depozitam in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori