Suc de fragi sau de zmeura

Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape, dupa care se pun intr-un vas emailat mai mare si se zdrobesc cu mana. Se lasa sa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg fructe- fragi sau zmeura
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Se curata fructele de codite si de frunze, se spala in mai multe ape, dupa care se pun intr-un vas emailat mai mare si se zdrobesc cu mana. Se lasa sa se limpezeasca la rece, apoi se strecoara prin tifon pus in doua. Sucul obtinut se masoara si se pune cu zahar in raport de 1/2 pe foc mic, sa se dizolve zaharul. Se mai fierbe un sfert de ora, dupa care se toarna cald in sticle curate si incalzite in cuptor. Se pasteurizeaza prin metoda cea mai potrivita si mai usoara.
Sucul se serveste cu apa minerala sau cu apa simpla, ca bautura racoritoare. Este bogat in vitamine, parfumat si gustos.

Alte retete:

Dulceata de zmeura

Sirop de zmeura

Dulceata de trandafiri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori