Conserve de iarna

Reteta Castraveti in saramura

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
susu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Tzatziki - Salata de castraveti si iaurt (reteta video)"
 
Pregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite

ingrediente

   6 kg castraveti
   hrean
   sare mare grunjoasa (1 lingura de sare la 1 l de apa)
   frunze de telina
   usturoi
   foi de dafin
   boabe de mustar
   boabe de piper
   marar uscat
   cimbru
   otet de 9 grade (1 cana de otet la 5 l de apa)
   celofan
   albus de ou
   apa ( la 6 kg de castraveti aproximativ 5 l de apa)

mod de preparare

Pregatirea borcanelor este foarte importanta. Se spala cu apa fierbinte si detergent dupa care se clatesc in multe ape. Se aseaza borcanele pe cutite si se infierbanta apa. Se toarna cu ajutorul polonicului de jur imprejurul gurii borcanului si pe capace pentru a le steriliza. Eu incalzesc borcanele pentru muraturi (cele facute cu continut la cald nu rece : zacusca, gemuri, gogosari) caci daca se pune lichidul cald in borcanul rece se face condens si riscam sa se strice continutul. Daca s-au racit borcanele pana pregatim compozitia le bagam putin la cuptor dar fara capace. Castravetii se spala bine, eu folosesc un burete de vase nou pentru a nu ramane pamant pe ei. Pentru ca saramura sa intre bine in castraveti si sa nu raman seci la mijloc de preferat sa li se taie un capacel la codita. Hreanul si usturoiul se curata. Se aseaza la fund niste hrean apoi castravetii in picioare si printre ei condimentele ( cateva tije de marar, cimbru, frunze de telina, boabe de piper si mustar). Deasupra se pune iar hrean si cateva bête groase de marar sa tina legumele si sa nu se ridice la suprafata sa ramana fara lichid. Borcanele se invelesc in carpe ude si se pun pe lama a doua cutite. Apa este necesara ½ din cantitatea borcanului. Deobicei se pune mai multa apa la fiert, mai bine sa-ti ramana decat sa fie prea putina. Se pune apa pe foc cu sare si cate putin din celelate ingrediente. Daca aveti frunze de visin puneti cateva. Se da in clocot 10-15 minute dupa care se adauga 1 cana de otet si se mai lasa putin. Se pune lichidul caldut peste castraveti si se strang capacele cu putere. Daca puneti celofan atunci bateti putin un albus de ou, dati cu albus pe gura si gatul borcanului dupa care udati putin celofanul si-l puneti etans, bine intins deasupra. Trebuie sa va ajute cineva la legatul lor. Se leaga cu ata de cusut care a fost pusa in doua-trei. Mai punem un rand de celofan in acelasi mod doar ca nu se mai da cu albus, se uda doar cu apa. In cazul in care va pocni celofanul acesta se va inlocui. Se pun in paturi si se lasa pana a doua zi. Cine doreste le poate fierbe la bain marie insa daca borcanele sunt bine sterilizate castravetii vor tine. Perioada de pus este din iulie pana in octombrie.
Se servesc la orice fel principal cu carne.

Alte retete recomandate:
Incearca si Tocana cu conopida si vinete
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Conserve de iarna

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.