Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert putin, se scurg si se baga in
Se curata de boabe cativa stiuleti de porumb in lapte. Se pun intr-o oala cu apa clocotita si sare, si dupa ce au fiert putin, se scurg si se baga in apa rece. Deoparte se fierbe otet potrivit de tare, se pune sare, cateva boabe de piper, 2-3 cuisoare, si cateva frunze de tarhon. Se pun boabele intr-un borcan mic, se toarna deasupra otetul cu mirodeniile, si se leaga cu hartie pergament. Se pastreaza la rece. Dupa o luna se poate intrebuinta, si pot fi folosite in locul caperelor.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii