Castraveti in saramura

Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 kg castraveti
  • 2 teline cu frunze cu tot
  • frunze de visin
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • usturoi

Mod de preparare

Se spala castravetii si se aseaza in straturi in borcanul de sticla spalat si uscat. Intre castraveti se pun rondele de telina, iar pe fundul borcanului se pun frunze de telina, usturoi curatat si piper boabe. La mijlocul borcanului se pun doua crengute de visin spalate bine, care dau un gust bun castravetilor si constituie si un conservant natural. Se pun pe marginea vasului rondele de morcov si catei de usturoi, dupa care se acopera castravetii cu saramura fierbinte, turnata cu un polonic. Cand saramura a acoperit legumele, se adauga boabe de piper si foi de dafin si se acopera borcanul cu o farfurie. Sub borcan se pun obiecte din metal, care ajuta la raspandirea caldurii in mod uniform pe toata suprafata borcanului. Se leaga borcanul a doua zi, cu celofan pus in doua, numai dupa ce s-a pus peste castraveti o greutate, care sa-i tina acoperiti cu lichid.
Alte retete:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ciuperci

Zacusca cu fasole

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci