Anghinare umpluta cu carne

Anghinarea se curata de foile mici, i se rupe coada si se scobeste de fibrele din interior. Apoi se freaca cu o lamaie ca sa nu se inegreasca si se pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 anghinare
  • 300 gr carne
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat
  • 50 gr unt
  • 1 ceasca zeama de carne
  • 1 pahar bulion de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita faina
  • 2-3 linguri vin

Mod de preparare

Anghinarea se curata de foile mici, i se rupe coada si se scobeste de fibrele din interior. Apoi se freaca cu o lamaie ca sa nu se inegreasca si se pune la fiert in apa fierbinte cu sare. Dupa ce a fiert putin, se scoate din apa si i se scoate mijlocul, incet. Intre timp se da carnea prin masina de tocat si se amesteca apoi cu sare, piperul, oul si patrunjelul tocat marunt. Anghinarea se umple cu acest amestec dupa care se aseaza intr-un vas si se pune in cuptor, unde se lasa la rumenit. Separat, se face un sos din 25 gr unt si faina stinsa cu bulionul de rosii. Sosul se toarna peste anghinare si se lasa la fiert aproximativ 20 de minute, dupa care se toarna zeama de carne si vreo 2-3 linguri de vin.


Se serveste fierbinte. Alte retete: Ciuperci umplute Ardei umpluti Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa