Briose rapide cu aroma de toamna

Aceasta reteta de briose este foarte simpla si rezultatul este delicios. Pentru aceasta reteta de prajituri trebuie sa folositi 200 g legume de sezon, kaiser si cascaval.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 6 linguri de ulei
  • sare
  • o cana mare cu faina
  • 1 praf de copt
  • 150g Kaiser/sunca
  • 50g cascaval
  • 200g legume de sezon: un ardei taiat cubulete
  • un morcov mic dat pe razatoare s.a. (eu am folosit o salatade cruditati)

Mod de preparare

Aceasta reteta de briose rapide cu aroma de toamna este foarte simpla si rezultatul este delicios. Albusurile le-am batut spuma, iar galbenusurile le-am frecat cu ulei, apoi am combinat usor cele 2 compozitii cu o spatula, apoi am cernut faina cu praful de copt si le-am incorporat si apoi restul de ingredente: kaiser-ul taiat cubulete, cascavalul ras si salata de cruditati.

Tava de briose am uns-o cu ulei si am tapetat-o cu faina.
Compozitia se pune cu lingura in forme, au iesit fix 12 bucati, eu le-am decorat cu miez de floarea-soarelui.


Briosele rapide cu aroma de toamna sunt gustoase si hranitoare, iar daca ai si o salata de toamna nu mai ai nici o scuza sa nu le faci intr-o zi mohorata de toamna. Merg de minune cu un pahar de must.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
3
Borsuri

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)

Desigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...

Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)
Briose cu ciocolata
4
Prajituri

Briose cu ciocolata

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...

Briose cu ciocolata
Ciorba de perisoare
5
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Parteneri
Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Bucataras.RO

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

Văzusem la Mirela această rețetă și mi-a făcut cu ochiul. A ieșit delicioasă și v-o recomand cu drag, mai ales că a...

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!