Budinca de creier in pesmet

Budinca de creier este un aperitiv foarte bun. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, unt, pesmet si lapte.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier de porc sau de vita
  • 2 linguri unt
  • 5 oua
  • putina sare
  • pesmet
  • 1/4 I lapte dulce

Mod de preparare

Budinca de creier este un aperitiv foarte bun. Pentru a prepara aceasta reteta avem nevoie de creier, unt, pesmet si lapte. Pregatesti asa: Se pune in apa rece creierul de porc sau de vita, se curata bine de sange, apoi se opareste in apa clocotita. Se curata pielita si creierul si se da prin sita. Se freaca intr-un bol untul, apoi se adauga, pe rand, 5 galbenusuri, putina sare, creierul dat prin sita, albusurile batute spuma, laptele dulce si atata pesmet inmuiat cat cere. Se amesteca usor compozitia. Se unge cu unt o forma mica, se torna compozitia in ea si se coace la cuptor pana devine rumena. Cand e coapta, se rastoarna pe o farfurie si, rece, se taie felii.


Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc