Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai. Apoi se tin in apa cu ote
Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai. Apoi se tin in apa cu otet timp de trei- patru ore. Carnea de porc se taie incuburi si se da cu sare, apoi se afuma si se lasa doua zile la vant rece, procedandu-se la fel si cu slanina. Carnea si slanina se toaca foarte marunt. Se umplu intestinele cu amestecul de carne, usturoi pisat, cimbru, slanina, sare si piper Se leaga la capete si se lasa la rece, sau se mai afuma inca o data si apoi se Iasa la rece. Se pot pastra si mai bine in untura, obtinuta din slanina de porc, taiata in bucatele si topita. Carnatii se asaza pe fundul unui vas incapator din portelan sau inox, sau al unei ulcele de pamant, si se toarna peste ei untura putin racita, obtinuta prin prajire. Se asteapta cateva ore, sa se mai raceasca si apoi se leaga vasul la gura, sau se acopera cu un capac si se pastreaza Ia frigider.
Cand se servesc, carnatii se scot si se prajesc in untura sau in ulei incins. Merg cu garnitura de fasole batuta, sau cu mamaliguta fierbinte si muraturi.
Alte aperitive recomandate
Ciuperci umplute
Rulada de spanac
Rulada ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii