Carnati cu slana si usturoi ca la mama acasa

Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai. Apoi se tin in apa cu ote

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Intestine de porc
  • 500 g carne de porc
  • 200 g slanina de porc
  • o cana de otet
  • 2 capatani de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai. Apoi se tin in apa cu otet timp de trei- patru ore. Carnea de porc se taie incuburi si se da cu sare, apoi se afuma si se lasa doua zile la vant rece, procedandu-se la fel si cu slanina. Carnea si slanina se toaca foarte marunt. Se umplu intestinele cu amestecul de carne, usturoi pisat, cimbru, slanina, sare si piper Se leaga la capete si se lasa la rece, sau se mai afuma inca o data si apoi se Iasa la rece. Se pot pastra si mai bine in untura, obtinuta din slanina de porc, taiata in bucatele si topita. Carnatii se asaza pe fundul unui vas incapator din portelan sau inox, sau al unei ulcele de pamant, si se toarna peste ei untura putin racita, obtinuta prin prajire. Se asteapta cateva ore, sa se mai raceasca si apoi se leaga vasul la gura, sau se acopera cu un capac si se pastreaza Ia frigider.
Cand se servesc, carnatii se scot si se prajesc in untura sau in ulei incins. Merg cu garnitura de fasole batuta, sau cu mamaliguta fierbinte si muraturi.

Alte aperitive recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de spanac

Rulada ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura aromata cu pere intregi

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Alaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video
Gulas unguresc

Gulas unguresc

Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....

Gulas unguresc
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu prune si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu prune si scortisoara

Cea mai simpla tarta cu prune si crumble – Un deser perfect pentru sfârșitul verii sau începutul toamnei. Cum se face...

Tarta cu prune si scortisoara
Dulceata de ardei iuti
2
Dulceata

Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...

Dulceata de ardei iuti
Desert prajitura cu capsuni
3
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
4
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Saratele cu chimen
5
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Parteneri
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia