Carnati cu slana si usturoi ca la mama acasa

Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai. Apoi se tin in apa cu ote

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Intestine de porc
  • 500 g carne de porc
  • 200 g slanina de porc
  • o cana de otet
  • 2 capatani de usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intestinele de porc se spala intai cu apa rece, apoi se tin in apa fiarta si se spala iar cu apa rece, frecandu-se cu malai. Apoi se tin in apa cu otet timp de trei- patru ore. Carnea de porc se taie incuburi si se da cu sare, apoi se afuma si se lasa doua zile la vant rece, procedandu-se la fel si cu slanina. Carnea si slanina se toaca foarte marunt. Se umplu intestinele cu amestecul de carne, usturoi pisat, cimbru, slanina, sare si piper Se leaga la capete si se lasa la rece, sau se mai afuma inca o data si apoi se Iasa la rece. Se pot pastra si mai bine in untura, obtinuta din slanina de porc, taiata in bucatele si topita. Carnatii se asaza pe fundul unui vas incapator din portelan sau inox, sau al unei ulcele de pamant, si se toarna peste ei untura putin racita, obtinuta prin prajire. Se asteapta cateva ore, sa se mai raceasca si apoi se leaga vasul la gura, sau se acopera cu un capac si se pastreaza Ia frigider.
Cand se servesc, carnatii se scot si se prajesc in untura sau in ulei incins. Merg cu garnitura de fasole batuta, sau cu mamaliguta fierbinte si muraturi.

Alte aperitive recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de spanac

Rulada ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa