Chec aperitiv cu masline si kaizer afumat

Pentru ca nu am fost niciodata de acord cu risipa, iti arat cum sa transformi resturile din frigider in ceva gustos. Checul aperitiv cu masline si kaizer afumat este perfect din acest punct de vedere, si este totodata capabil sa transforme niste ingrediente banale intr-un preparat foarte gustos

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180 g de faina
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 200 g de cascaval dat pe razatoare
  • 150 g de masline fara samburi, rondele
  • 150 g de kaizer afumat taiat cuburi
  • 2 ardei kapia in otet tocati cuburi
  • o lingurita rasa de boia
  • 1 lingurita rasa de cimbru
  • 1 plic de praf de copt
  • 40 ml de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • unt si faina pentru tapetat tava sau de hartie de copt

Mod de preparare

Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider.


In prima faza amesteca faina cu praful de copt. Folosind un mixer, bate ouale cu sare pana devin pufoase. Incorporeaza faina cu praful de copt amestecand in continuare. Procedeaza la fel si cu uleiul. Pune apoi cascavalul, maslinele, kaizerul, ardeii kapia, boia, cimbru si piper si de data aceasta amesteca folosind o spatula de silicon. 


Tapeteaza cu unt si faina o forma de tort cu fund detasabil, sau o forma de cozonac. Pune compozitia in aceasta si da-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 30 de min sau pana cand este perfect crescut si rumenit si a trecut testul scobitorii. Este foarte important sa nu deschizi usa cuptorului in timpul procesului de gatire.

Lasa-l sa se raceasca pe un tocator. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosi
4
Romania

Gogosi

Gogosi pufoase, facute cu paharul sau impletite. Iti trebuie un castron, o oala mica, un facalet si o tigaie adanca, in...

Gogosi
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri