Pentru ca nu am fost niciodata de acord cu risipa, iti arat cum sa transformi resturile din frigider in ceva gustos. Checul aperitiv cu masline si kaizer afumat este perfect din acest punct de vedere, si este totodata capabil sa transforme niste ingrediente banale intr-un preparat foarte gustos
Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider.
In prima faza amesteca faina cu praful de copt. Folosind un mixer, bate ouale cu sare pana devin pufoase. Incorporeaza faina cu praful de copt amestecand in continuare. Procedeaza la fel si cu uleiul. Pune apoi cascavalul, maslinele, kaizerul, ardeii kapia, boia, cimbru si piper si de data aceasta amesteca folosind o spatula de silicon.
Tapeteaza cu unt si faina o forma de tort cu fund detasabil, sau o forma de cozonac. Pune compozitia in aceasta si da-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 30 de min sau pana cand este perfect crescut si rumenit si a trecut testul scobitorii. Este foarte important sa nu deschizi usa cuptorului in timpul procesului de gatire.
Lasa-l sa se raceasca pe un tocator. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii