Chec aperitiv cu masline si kaizer afumat

Pentru ca nu am fost niciodata de acord cu risipa, iti arat cum sa transformi resturile din frigider in ceva gustos. Checul aperitiv cu masline si kaizer afumat este perfect din acest punct de vedere, si este totodata capabil sa transforme niste ingrediente banale intr-un preparat foarte gustos

Portii
12
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180 g de faina
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 200 g de cascaval dat pe razatoare
  • 150 g de masline fara samburi, rondele
  • 150 g de kaizer afumat taiat cuburi
  • 2 ardei kapia in otet tocati cuburi
  • o lingurita rasa de boia
  • 1 lingurita rasa de cimbru
  • 1 plic de praf de copt
  • 40 ml de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • unt si faina pentru tapetat tava sau de hartie de copt

Mod de preparare

Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider.


In prima faza amesteca faina cu praful de copt. Folosind un mixer, bate ouale cu sare pana devin pufoase. Incorporeaza faina cu praful de copt amestecand in continuare. Procedeaza la fel si cu uleiul. Pune apoi cascavalul, maslinele, kaizerul, ardeii kapia, boia, cimbru si piper si de data aceasta amesteca folosind o spatula de silicon. 


Tapeteaza cu unt si faina o forma de tort cu fund detasabil, sau o forma de cozonac. Pune compozitia in aceasta si da-o in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru cca 30 de min sau pana cand este perfect crescut si rumenit si a trecut testul scobitorii. Este foarte important sa nu deschizi usa cuptorului in timpul procesului de gatire.

Lasa-l sa se raceasca pe un tocator. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci