Chiflele turcesti se prepara din lapte, zahar, drojdie, piure de cartofi, faina, carne tocata, ceapa, pasta de tormate si ardei.
Chiflele se fac astfel: se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa sa creasca compozitia. Pentru umplutura se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga carnea, ardeiul tocat marunt, pasta de tomate si sarea. Se lasa la fiert, apoi se formeaza bilute de aluat, care se intind si in mijlocul carora se asaza umplutura. Se formeaza chifetele, care se asaza intr-o tava unsa cu unt, se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul incins, timp de 15 minute.
Se servesc atat calde, cat si reci.
Alte aperitive:
Chiftele
Placinta cu carne
Ciuperci umplute
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiEste buna cate o pauza de la carne. Am avut ciuperci de roua, primele ce au aparut anul acesta. Ardeiul kapia copt [ de pe...
Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei coptIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii