Chifle turcesti

Chiflele turcesti se prepara din lapte, zahar, drojdie, piure de cartofi, faina, carne tocata, ceapa, pasta de tormate si ardei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 42 gr drojdie
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar lapte
  • 1 pahar ulei
  • 1 ou
  • 200 gr piure de cartofi
  • 700 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • sare
  • 250 gr carne tocata
  • 1 lingurita pasta de tomate

Mod de preparare

Chiflele se fac astfel: se amesteca ingredientele pentru aluat si se lasa sa creasca compozitia. Pentru umplutura se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in ulei. Se adauga carnea, ardeiul tocat marunt, pasta de tomate si sarea. Se lasa la fiert, apoi se formeaza bilute de aluat, care se intind si in mijlocul carora se asaza umplutura. Se formeaza chifetele, care se asaza intr-o tava unsa cu unt, se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul incins, timp de 15 minute.


Se servesc atat calde, cat si reci.

Alte aperitive:

Chiftele

Placinta cu carne

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de perisoare
3
Borsuri

Ciorba de perisoare

O ciorba cu multe....multe legume calite!

Ciorba de perisoare
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
4
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Supa crema de usturoi
5
Supe de legume

Supa crema de usturoi

Nu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...

Supa crema de usturoi
Parteneri
Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt
Bucataras.RO

Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt

Este buna cate o pauza de la carne. Am avut ciuperci de roua, primele ce au aparut anul acesta. Ardeiul kapia copt [ de pe...

Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!