Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider
Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider cca 10 minute. Daca considerati ca este prea tare se mai poate adauga din lichid. Se incalzesc in tigaie 250gr de unsoare. Se pune o lingurita in ea. Cu aceasta lingurita se formeaza cate o chiftea alungita. Se pune tigaia inapoi pe foc, dupa ce se pun chiftelele in ea si se lasa cca 1 minut sa se prajeasca la foc mare. Dupa care se mai tin cca 5 minute sa se inmoaie. Se intorc si se prajesc si pe cealalta parte.
Se mai poate prepara si in felul urmator:
Se adauga la compozitia de mai sus condimente Provence, cuburi de jumatate de ardei verde si jumatate de castravete.
Sau la o alta varianta se pot adauga 2 lingurite de patrunjel tocat marunt, 2 lingurite de salvie sau busuioc, cimbru si 1 catel de usturoi.
Sau alta varianta: cand la ingredientele de baza se amesteca 150-200 gr de morcov taiat marunt sau pastarnac.
Alte retete recomandate
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...
Placinta frageda cu branza si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii