Chiftelute din carne de urs cu sos de ciuperci

Carnea impreuna cu painea muiata si stoarsa, ceapa calita si varerdeata tocata se trec prin masina de tocat carne. Se adauga apoi oul, piperul pisat s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr carne macra de urs
  • 100 gr paine
  • 1 ceapa
  • 1 legatura de marar sau de patrunjel verde
  • 1 ou
  • piper pisat
  • sare
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • Pentru sos:
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt sau ulei
  • 100 ml vin
  • 20 gr faina
  • piper pisat
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 100 gr smantana
  • sare

Mod de preparare

Carnea impreuna cu painea muiata si stoarsa, ceapa calita si varerdeata tocata se trec prin masina de tocat carne. Se adauga apoi oul, piperul pisat si se potriveste la gust de sare. Se amesteca bine si se imparte in bucati potrivite, care se tavalesc prin faina, se rotunjesc in palme si se pun la prajit in ulei bine incins. Se las ala prajit, pe toate partile. Pentru sos, se spala ciupercile, in mai multe ape si se taie in felii subtiri. Ceapa se pune la calit, apoi se adauga ciupercile, faina si se stinge totul cu vin si cu apa calda. Se mai adauga patrunjel tocat, piper pisat si sare dupa gust, iar la final smantana si se mai lasa sa dea in cateva clocote.
Chiftelele se servesc impreuna cu sosul de ciuperci.

Alte retete culinare:

Chiftele Placinta de dovleac Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide