Chiftelute din ciuperci cu sos de vin

Chifla se inmoaie in apa calduta. Curatim legumele si le taiem astfel: ceapa in cubulete mici, prazul si morcovii in rondele, ciupercile in felii subt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 chifla uscata
  • 1 ceapa mica
  • 100 g praz
  • 100 g morcovi
  • 400 g ciuperci
  • 1 buchetel de patrunjel
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 varf de cutit de cimbru uscat
  • 1 varf de cutit de maiorana sau oregano
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 lingura margarina
  • 2 linguri ulei
  • 20 g faina alba
  • 2
  • 5 dl vin alb sec
  • 1 cubulet de concentrat de supa de legume
  • 1 dl frisca

Mod de preparare

Chifla se inmoaie in apa calduta. Curatim legumele si le taiem astfel: ceapa in cubulete mici, prazul si morcovii in rondele, ciupercile in felii subtiri, iar patrunjelul marunt. Adaugam chifla stoarsa la carnea tocata, apoi usturoiul pisat, jumatate din patrunjel, ceapa, cimbrul, maiorana, oul, sare dupa gust, piper, amstecam bine si facem 20-24 chiftelute.

Incingem uleiul si margarina intr-o tigaie mai mare, prajim chiftelutele in ea pana devin maronii, apoi le scoatem pe o farfurie. Punem in tigaie prazul, morcovii si ciupercile si le prajim timp de 4-5 minute. Presaram cu faina, diluam cu 2,5 dl apa si vin, maruntim in ea concentratul de supa si firbem 5-6 minute. Adaugam frisca, apoi chiftelutele, le fierbem, apoi presaram restul de patrunjel.
Alte aperitive recomandate

Ciuperci la cuptor

Chiftele

Rulada de spanac

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide