Chiftelute in sos marocan

Chiftelele in sos marocan sunt aperitive simple si gustoase. Se pregatesc cu ingredientele: carne de miel, felii de paine, verdeata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute in sos marocan

Ingrediente

  • 1 kg carne d emiel tocata
  • 120 ml lapte
  • 1 felie de paine
  • patrunjel
  • menta
  • oregano
  • 2-3 catei de usturoi
  •  
  • Pentru sos
  • 30 ml de masline
  • 3 catei de usturoi
  • 2 cutii de rosii in bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • o leg.mica de busuioc
  • 1 leg. patrunjel
  • fulgi de migdale
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Chiftelute in sos marocan se pregatesc astfel: intr-un castron punem paine udata si faramitata impreuna cu carnea, verdeturile, sarea si usturoiul tocat. Amestecam si formam bilute. Pe un gratar incins frigem chiftelute, apoi le punem intr-un vas acoperit. Pentru sos incingem ulei si calim (nu ardem) usturoiul zdrobit. Adaugam rosiile tocate si pasta de ardei. Lasam sa scada. Punem chiftelele si mai lasam pe foc cateva zeci de minute. La final, potrivim de sare si piper.


Se servesc cu busuioc si patrunjel proaspat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori