Clatite din pastarnac cu sos de branza de vaci

Din branza amestecata cu smantana, lapte si ceapa verde tocata marunt se face un sos, care se sareaza si se pipereaza, dupa gust. Separat, se rade pa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru sos:
  • 250 gr branza sau urda
  • 75 gr smantana
  • 5 linguri lapte
  • 1 legatura ceapa verde
  • Pentru clatite:
  • 450 gr pastarnac ras
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 4 linguri lapte
  • 75 gr nuci taiate
  • 75 gr stafide
  • 50 gr caise
  • 50 gr pesmet
  • 25 gr unt

Mod de preparare

Din branza amestecata cu smantana, lapte si ceapa verde tocata marunt se face un sos, care se sareaza si se pipereaza, dupa gust. Separat, se rade pastarnacul si se amesteca cu ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit si laptele. Se lasa la fiert, pe foc mic, aoi, dupa 15 minute, se adauga nucile, caisele, stafidele si pesmetul. Se formeaza 8 clatite de 2 cm grosime, care se prajesc in putin unt topit, pana se rumenes.


Se servesc cu sosul de branza deasupra.

Alte aperitive:

Chiftele Ciuperci la cuptor Oua umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc