Clatitele umplute si prajite sunt aperitive delicioase cu pateu si marar. Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia.
Clatitele umplute si prajite sunt aperitive delicioase cu pateu si marar. Pentru inceput am facut clatitele dupa reteta clasica, am pregatit tigaia (una mai mica) pe care am uns-o cu putin ulei si-am inceput sa le coc.
Dupa ce am terminat de facut clatitele, m-am apucat de umplutura; am amestecat bine bine 150 g de pateu cu 50 g de unt si cu cateva fire de marar. Sare si piper n-am mai pus ca oricum pateul e condimentat.
Pe fiecare clatita in parte am intins din compozitie, am impaturit ca in imaginile de mai jos si am rulat astfel incat sa ia forma unei sarmalute.
Dupa ce am facut toate sarmalutele, am pus la incins intr-o tigaie (sau intr-un tuci puteti face) mult ulei, astfel incat sa se prajeasca pe toate partile.
Clatitele umplute si prajite trebuie lasate putin la scurs inainte de a le servi. Eu le-am devorat simple si reci…sunt mai bune asa, parerea mea; dar se pot servi si calde cu cartofi natur.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii