Framantam o coca din faina si 1 ou, cu putina apa si putina sare. O punem deoparte sa se odihneasca. Intre timp pregatim umplutura. Tocam carnea de c
Framantam o coca din faina si 1 ou, cu putina apa si putina sare. O punem deoparte sa se odihneasca.
Intre timp pregatim umplutura. Tocam carnea de curcan, slanina si ceapa, adaugam condimentele, oul si sosul de soia. Amestecam bine si il punem deoparte. Intindem coca pana devien o foaie cu grosime de aprox. 2 mm si o taiem in doua. O jumatate ramane pe tabla de intins, cealalta o punem deoparte.
Pe foia ramasa pe tabla de intins punem gramajoare de umplutura la distante egale una de cealalta, apoi punem deasupra cealalta jumatate a foii. Foia din jurul gramajoarelor se apasa imprejur cu podul palmei, apoi se taie cu taietorul de coltunasi sau un cutit ascutit. Se fierb in apa clocotita sarata, se strecoara si se aseaza una langa alta fara sa se atinga, intr-o tava unsa cu unt. Pregatim un sos din lapte si cascaval (béchamel ) in care punem si putina crema de ardei iute (ardei sarat macinat).
Aceasta o turnam peste coltunasi si prajim in cuptor preincalzit , la temperature medie, pana cand sosul de deasupra devine rosiatic.
Alte retete recomandate
Musaca cu dovlecei
Tocanita de pui
Tocana cu legume
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii