Coronita festiva

Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei, ouale, sarea si iaurtul si se framanta bine un alua

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Coronita festiva

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 200g unt
  • 2 linguri iart sau apa minerala
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • seminte de susan
  • 1 ou pentru uns
  • Umplutura:
  • cca 700g carne amestec(vita+porc)sau carne tocata de curcan
  • 400g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • condimente. amestec(cimbrisor
  • dafin
  • oregano
  • anason
  • coriandru
  • busuioc)o legatura patrunjel verde
  • 3 morvovi fierti in apa cu sare
  • cca 50 ml ulei
  • 2 oua

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol, se face o adancitura in faina unde punem untul la temperatura camerei, ouale, sarea si iaurtul si se framanta bine un aluat elastic care se baga intr-o folie de plastic si se da la rece atata timp cat pregatim umplutura.

In uleiul incins calim ceapa maruntita ,ardeiul feliat subtire, morvovul dat prin razatoarea cea mai mica, ciupercile curatate si feliate, usturoiul feliat si la sfarsit se adauga carnea tocata, amestecand usor pana isi schimba culoarea. Se potriveste gustul de sare, piper si se condimenteaza apoi o dam la racit.

Dupa ce s-a racit o amestecam cu cele doua oua.

Din aluatul dat la rece, oprim cca un sfert din el, restul il intindem cu un sucitor, intr-o foaie nu foarte subtire, cca 3-4 mm. Pe mijlocul foii intinse, intindem uplutura de carne, pe mijlocul umpluturii intindem jumatati de morcov fiert pe lungime apoi deasupra presaram patrunjelul tocat marunt, apoi rulam usor.

Acest rulou il asezam cu grija intr-o forma de tarta sau vas rotund de yena, uns cu putin unt, incercand sa unim capetele intre ele.

Din sfertul de aluat oprit intindem o foaie din care decupam diferite forme(stelute, brazi, inimioare, clopotei, frunze,etc), pe care le asezam pe ruloul umplut.

Dam vasul la cuptor, la foc potrtivit, cca 20 min, apoi cand incepe sa se rumeneasca, o scoatem si ungem deasupra cu ou batut apoi presaram deasupra seminte de susan si dam din nou la cuptor cca 5 min.

Se taie felii dupa ce s-a racit putin si se poate servi si ca aperitiv.
Pofta buna!

Reteta Coronita festiva a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu carne tocata gasiti aici:

Rozete cu carne si branza,

Rulada de carne,

Chiftelute cu carne de porc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Desert prajitura cu mere
Bucataras.RO

Desert prajitura cu mere

Reteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot...

Desert prajitura cu mere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa