Cotlete umplute cu mazare

Un preparat delicios, un aperitiv recomandat pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
59 minute
Complexitate
medie
Cotlete umplute cu mazare

Ingrediente

  • 2 cotlete de porc
  • 250 g mazare
  • 100 ml ulei de masline
  • un ardei rosu
  • 200 g costita afumata
  • patrunjel verde
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • plante aromate de la Provence
  • 3 foi de dafin
  • 10 boabe de piper negru
  • 150 ml vin alb
  • o lingura legume deshidratate fara sare

Mod de preparare

Cotletele spalate si zvantate, se taie astfel incat sa obtinem un buzunar, apoi se presara cu sare si piper. Se incinge un pic uleiul si se caleste la foc iute, cca.7 minute, mazarea cu ardeiul taiat cubulete si costita afumata taiata fasii subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adauga cascavalul ras si verdeata tocata fin. Se umplu cotletele cu umplutura de mazare, apoi se prinde gura buzunarelor cu scobitori din bambus si se asaza intr-o tavita, se stropesc cu un pic de ulei de masline, se presara deasupra lor legumele deshidratate fara sare, se condimenteaza cu amestecul de plante aromatice de Provence. Se toarna vinul si 250 ml apa, se pun foile de dafin si piperul boabe. Se acopera tavita cu o folie de aluminiu si se da la cuptor cca 30-40 de minute. Se scoate tavita si se da folia la o poarte, se uda cotletele cu sos din tava si se mai lasa cca. 30 de minute, pana se rumenesc frumos. Dupa ce s-au facut cotletele, se indeparteaza scobitorile si se feliaza si se servesc cu o garnitura de cartofi sau orez. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta