Aceste crochete de curcan se prepara rapid si sunt un aperitiv delicios. Pentru aceasta reteta de aperitiv aveti nevoie de cartofi, usturoi, lapte, smantana, dovlecei, piept de curcan si capere.
Se decojesc cartofii, se spala si se taie felii. Se freaca cu un catel de ustuoi o forma plata de sufleu, se asaza inauntru cartofii. Se amesteca laptele cu smantana, sare, piper si se toarna peste cartofi. Se repartizeaza deasupra 2 linguri fulgi de unt si se coace gratinul la cuptor cca 45 de minute. Se toaca acele de rozmarin si se amesteca pe o farfurie impreuna cu malaiul. Intr-o farfurie adanca se bate oul, iar in alta farfurie se asaza faina. Se taie carnea bucati potrivite, se sareaza si se pipereaza. Se tavaleste intai prin faina, apoi prin ou si in final prin malai. Se prajesc bucatile cca 5 minute, de jur imprejur, in 3 linguri de ulei. Se scot apoi. Se toaca cimbrul. Se taie dovleceii jumatati pe lung, apoi felii. Se toaca ceapa si se caleste in 2 lingurid e ulei, se adauga dovleceii si se calesc cca 5 minute. Se adauga rosiile cherry si caperele cu putina zeama. Se lasa la fiert putin impreuna, se adauga 1 lingura unt, cimbrul tocat, se sareaza si se pipereaza.
Carnea se serveste cu legume si se decoreazacu fire de cimbru.
Alte retete culinare:
Drob de pui
Chiftele
Ciuperci la cuptor
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii