Aceste crochete de curcan se prepara rapid si sunt un aperitiv delicios. Pentru aceasta reteta de aperitiv aveti nevoie de cartofi, usturoi, lapte, smantana, dovlecei, piept de curcan si capere.
Se decojesc cartofii, se spala si se taie felii. Se freaca cu un catel de ustuoi o forma plata de sufleu, se asaza inauntru cartofii. Se amesteca laptele cu smantana, sare, piper si se toarna peste cartofi. Se repartizeaza deasupra 2 linguri fulgi de unt si se coace gratinul la cuptor cca 45 de minute. Se toaca acele de rozmarin si se amesteca pe o farfurie impreuna cu malaiul. Intr-o farfurie adanca se bate oul, iar in alta farfurie se asaza faina. Se taie carnea bucati potrivite, se sareaza si se pipereaza. Se tavaleste intai prin faina, apoi prin ou si in final prin malai. Se prajesc bucatile cca 5 minute, de jur imprejur, in 3 linguri de ulei. Se scot apoi. Se toaca cimbrul. Se taie dovleceii jumatati pe lung, apoi felii. Se toaca ceapa si se caleste in 2 lingurid e ulei, se adauga dovleceii si se calesc cca 5 minute. Se adauga rosiile cherry si caperele cu putina zeama. Se lasa la fiert putin impreuna, se adauga 1 lingura unt, cimbrul tocat, se sareaza si se pipereaza.
Carnea se serveste cu legume si se decoreazacu fire de cimbru.
Alte retete culinare:
Drob de pui
Chiftele
Ciuperci la cuptor
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii