Aceste crochete de curcan se prepara rapid si sunt un aperitiv delicios. Pentru aceasta reteta de aperitiv aveti nevoie de cartofi, usturoi, lapte, smantana, dovlecei, piept de curcan si capere.
Se decojesc cartofii, se spala si se taie felii. Se freaca cu un catel de ustuoi o forma plata de sufleu, se asaza inauntru cartofii. Se amesteca laptele cu smantana, sare, piper si se toarna peste cartofi. Se repartizeaza deasupra 2 linguri fulgi de unt si se coace gratinul la cuptor cca 45 de minute. Se toaca acele de rozmarin si se amesteca pe o farfurie impreuna cu malaiul. Intr-o farfurie adanca se bate oul, iar in alta farfurie se asaza faina. Se taie carnea bucati potrivite, se sareaza si se pipereaza. Se tavaleste intai prin faina, apoi prin ou si in final prin malai. Se prajesc bucatile cca 5 minute, de jur imprejur, in 3 linguri de ulei. Se scot apoi. Se toaca cimbrul. Se taie dovleceii jumatati pe lung, apoi felii. Se toaca ceapa si se caleste in 2 lingurid e ulei, se adauga dovleceii si se calesc cca 5 minute. Se adauga rosiile cherry si caperele cu putina zeama. Se lasa la fiert putin impreuna, se adauga 1 lingura unt, cimbrul tocat, se sareaza si se pipereaza.
Carnea se serveste cu legume si se decoreazacu fire de cimbru.
Alte retete culinare:
Drob de pui
Chiftele
Ciuperci la cuptor
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii