Empanadas

Empanadas, reteta de origina spaniola, este o gustare foarte apreciata, servita langa bere in Spania, sau ca si fel principal in localurile dedicate pregatirii acestui preparat culinar. Umpluturile pentru empanadas pot varia.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Empanadas

Ingrediente

  • 100g jambon afumat
  • taiat
  • 100g chorizo
  • 1 ou fiert
  • 1 ceapa tocata
  • 3lg sos de rosii
  • 125ml vin alb
  • 50ml ulei de masline
  • coaja de lamaie fasii
  • faina
  • sare

Mod de preparare

Prajiti cateva felii de coaja de lamaie in uleiul de masline, lasati sa se raceasca si amestecati apoi cu vinul. Puneti sare si amestecati energic pana cand amestecul devine laptos. Adaugati faina treptat, amestecand la inceput cu o lingura de lemn iar apoi cu mana framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasati-l sa stea la rece 2 ore.

Intre timp preparati umplutura pentru empanadas:

Caliti ceapa in putin ulei incins, pana cand incepe sa se rumeneasca, adaugati apoi chorizo, oul fiert taiat cubulete si amestecati bine dupa care luati compozitia de pe foc.

Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si cu ajutorul unui pahar cu gura mare, decupati cercuri. Pe o jumatate a cercului puneti umplutura, dupa care pliati ca sa obtineti o semiluna. Presati ca sa nu iasa umplutura sau lipiti cu ajutorul unul dispozitiv special pentru asta.

Empanadas se prajesc in mult ulei incins pana cand se rumenesc pe ambele parti.


Empanadas se servesc fierbinti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori