Empanadas, reteta de origina spaniola, este o gustare foarte apreciata, servita langa bere in Spania, sau ca si fel principal in localurile dedicate pregatirii acestui preparat culinar. Umpluturile pentru empanadas pot varia.
Prajiti cateva felii de coaja de lamaie in uleiul de masline, lasati sa se raceasca si amestecati apoi cu vinul. Puneti sare si amestecati energic pana cand amestecul devine laptos. Adaugati faina treptat, amestecand la inceput cu o lingura de lemn iar apoi cu mana framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasati-l sa stea la rece 2 ore.
Intre timp preparati umplutura pentru empanadas:
Caliti ceapa in putin ulei incins, pana cand incepe sa se rumeneasca, adaugati apoi chorizo, oul fiert taiat cubulete si amestecati bine dupa care luati compozitia de pe foc.
Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si cu ajutorul unui pahar cu gura mare, decupati cercuri. Pe o jumatate a cercului puneti umplutura, dupa care pliati ca sa obtineti o semiluna. Presati ca sa nu iasa umplutura sau lipiti cu ajutorul unul dispozitiv special pentru asta.
Empanadas se prajesc in mult ulei incins pana cand se rumenesc pe ambele parti.
Empanadas se servesc fierbinti.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouPlacinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta videoRetete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....
GulasOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii