Empanadas, reteta de origina spaniola, este o gustare foarte apreciata, servita langa bere in Spania, sau ca si fel principal in localurile dedicate pregatirii acestui preparat culinar. Umpluturile pentru empanadas pot varia.
Prajiti cateva felii de coaja de lamaie in uleiul de masline, lasati sa se raceasca si amestecati apoi cu vinul. Puneti sare si amestecati energic pana cand amestecul devine laptos. Adaugati faina treptat, amestecand la inceput cu o lingura de lemn iar apoi cu mana framantati pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasati-l sa stea la rece 2 ore.
Intre timp preparati umplutura pentru empanadas:
Caliti ceapa in putin ulei incins, pana cand incepe sa se rumeneasca, adaugati apoi chorizo, oul fiert taiat cubulete si amestecati bine dupa care luati compozitia de pe foc.
Intindeti aluatul intr-o foaie subtire si cu ajutorul unui pahar cu gura mare, decupati cercuri. Pe o jumatate a cercului puneti umplutura, dupa care pliati ca sa obtineti o semiluna. Presati ca sa nu iasa umplutura sau lipiti cu ajutorul unul dispozitiv special pentru asta.
Empanadas se prajesc in mult ulei incins pana cand se rumenesc pe ambele parti.
Empanadas se servesc fierbinti.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!
Turtite a la LubitaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii