Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se ada
Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se adauga putina sare. Se inlatura spuma, iar dupa o ora de fierbere se adauga zarzavatul de supa spalat si curatat. Cand carnea se poate consuma, se scoate, se curata de oase si se lasa pe o farfurie sa se raceasca. Separat se pregateste sosul. Se inmoaie untul pe foc, se adauga faina, se subtiaza amestecul cu vin turnat treptat, dupa care se adauga otetul si mustarul subtiat cu putina apa. Sosul astfel obtinut se fierbe pe foc mic zece minute, dupa care se amesteca cu ciupercile scazute in sucul lor. Se sareaza dupa gust si se ia oala de pe foc, dupa ce au fiert si ciupercile in sos zece minute. Se raceste sosul si se toarna peste carnea de gasca asezata pe un platou si inconjurata de maruntaiele fierte si ele.
In supa ramasa se fierbe zarzavat curatat si spalat si se adauga paste fainoase fierte separat. Supa se presara cu patrunjel verde tocat fin si se serveste ca prim fel de mancare. Dupa gust, sosul "Robert" se poate indulci cu o lingura de zahar, pus sa fiarba in sos o data cu mustarul si otetul.
Mancarea se serveste ca aperitiv.
Alte aperitive:
Castraveti bulgaresti
Zacusca de ciuperci
Ciuperci cu maioneza
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii