Gasca cu sos

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se ada

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • copane de gasca
  • piept de gasca
  • maruntaie
  • zarzavat de supa
  • sare
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de unt
  • 1 cana de vin alb
  • 1 lingura de otet
  • 1 lingura de zahar
  • 100 g ciuperci
  • 1 lingura de mustar

Mod de preparare

Se scot copanele, pieptul si maruntaiele de la o gasca mare, se spala si se pun la fiert cu apa rece cat sa le acopere. Se potriveste focul si se adauga putina sare. Se inlatura spuma, iar dupa o ora de fierbere se adauga zarzavatul de supa spalat si curatat. Cand carnea se poate consuma, se scoate, se curata de oase si se lasa pe o farfurie sa se raceasca. Separat se pregateste sosul. Se inmoaie untul pe foc, se adauga faina, se subtiaza amestecul cu vin turnat treptat, dupa care se adauga otetul si mustarul subtiat cu putina apa. Sosul astfel obtinut se fierbe pe foc mic zece minute, dupa care se amesteca cu ciupercile scazute in sucul lor. Se sareaza dupa gust si se ia oala de pe foc, dupa ce au fiert si ciupercile in sos zece minute. Se raceste sosul si se toarna peste carnea de gasca asezata pe un platou si inconjurata de maruntaiele fierte si ele.

In supa ramasa se fierbe zarzavat curatat si spalat si se adauga paste fainoase fierte separat. Supa se presara cu patrunjel verde tocat fin si se serveste ca prim fel de mancare. Dupa gust, sosul "Robert" se poate indulci cu o lingura de zahar, pus sa fiarba in sos o data cu mustarul si otetul.

Mancarea se serveste ca aperitiv.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Zacusca de ciuperci

Ciuperci cu maioneza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Este o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!

Ciorba de pui cu bulion de zarzare
Cele mai apreciate rețete
Chec cu nuci si rahat
1
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Bors de miel
2
Retete de Pasti

Bors de miel

Traditional in zona Dobrogei!

Bors de miel
Drob din miel
3
Retete de Pasti

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Strudel cu mere din aluat de casa
4
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Prajitura cu crema caramel
5
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
ReteteCulinare.RO

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci