lebarbus de pui

Se fierbe pieptul de pui si ficatul de pui cu boabe de piper, sare si foi de dafin. Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit, apoi se dau prin masina de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
lebarbus de pui

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 6 ficati pui
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui si ficatul de pui cu boabe de piper, sare si foi de dafin. Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit, apoi se dau prin masina de tocat.

Se spala matul pentru leberbus si se tine in apa calda cu otet. Pieptul de pui si ficatul fiert si dat prin masina de tocat se amesteca cu 50 gr unt, sare si piper dupa gust. Se umple cu aceasta compozitie matul de leberbus. Leberbusul umplut se pune din nou la fiert in apa in care a fiert pieptul de pui si ficatul, cu boabe de piper si foi de dafin, cam 15 minute. Apoi se pune la vant, presat intre doua greutati, se tine afara in frig si vant cam 3 zile, apoi se tine la afumat 2-3 zile pana capata culoare cafenie-maronie specifice produselor afumate. Daca nu aveti unde sa-l afumati, nu-i problema, este foarte bun si neafumat!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc