Limba cu maioneza

Se spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se fierbe la f

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr limba
  • 1 rasol de vaca
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 teline
  • 1 pahar de smantana
  • 2 galbenusuri
  • 400 ml ulei
  • 1 lingura de mustar
  • masline
  • sare

Mod de preparare

Se spala limba, se pune la fiert in apa rece impreuna cu rasolul de vaca. Dupa ce da in clocot, se adauga zarzavatul curatat si spalat. Se fierbe la foc mic intr-un vas descoperit, pana cand limba este gata, se lasa sa se raceasca putin, apoi se curata de pielita aspra de deasupra. Se taie felii subtiri care se pun pe o farfurie mare si se acopera cu maioneza. Rasolul se fierbe in continuare si se serveste cu hrean si otet atunci cand este gata, iar din supa in care au fiert se pregateste o supa cu galuste de gris. Feliile de limba se inconjoara cu o salata de telina cu maioneza sau cu salata de conopida cu maioneza.
Se orneaza cu felii de masline si se serveste ca aperitiv.

Alte aperitive:

Castraveti bulgaresti

Chiftele

Ciuperci cu maioneza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc