Se face un sos alb din doua linguri de unt inmuiate pe foc mic si amestecate cu trei linguri de faina pana devin o pasta omogena. Se subtiaza cu lapte
Se face un sos alb din doua linguri de unt inmuiate pe foc mic si amestecate cu trei linguri de faina pana devin o pasta omogena. Se subtiaza cu lapte adaugat treptat, amestecand fara intrerupere cu o lingura de lemn in compozitie, ca sa nu se prinda de fundul cratitei. Sosul obtinut se fierbe pana cand devine de consistenta unei smantani, dupa care se lasa sa se raceasca si se rastoarna peste feliile de limba fiarta.
Platoul pe care se lucreaza se tine la rece si mancarea se serveste rece, ca aperitiv.
Alte aperitive:
Salata beouf
Oua umplute
Salata de vinete
Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....
Cornulete cu mac de CraciunSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lut1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...
Prajitura simpla cu nuci si merePrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsse incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....
Piept de gasca cu sos CassisReteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.
Tort Diplomat
Comentarii