Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fier
Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasindu-le sa fiarba, acoperit, pina cind se inmoaie bine, apoi se trece prin sita inoxidabila. Faina se freaca cu vinul si sucul de rosii si se adauga in sos, impreuna cu toate ingredientele mentionate, inclusiv cu toate feliile de limba. Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu supa, cit sa cuprinda bucatile de limba (cca 600 ml de sos). Zaharul se caramelizeaza (maro deschis) si se stige cu 2-3 linguri cu apa fierbinte; dupa ce s-a topit, se toarna in sos .Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 20 minute, pina cind fierb maslinele si se ridica untdelemnul. Dupa ce s-a racit, se adauga sare, daca maslinele n-au fost sarate suficient.
Mincarea se serveste rece, ca fel intii, si calda, cu garnitura de macaroane.
Placinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafideSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatPentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac...
Sandviciuri cu preparate din carne și murăturiPlacinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...
Placinta cu mere intregi de postUn desert racoros,parfumat si usor de preparat!
Burlanase cu crema fina de ouGust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac
Placinta cu dovleacIncanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Comentarii