Limba cu sos Ragu

Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fier

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 felii de limba
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • o ceapa (toate cca 300 g )
  • 50-100 ml suc de rosii
  • 3-4 felii de lamiie
  • 30 masline
  • o foaie de dafin
  • 25 g faina
  • 50-80 ml untdelemn
  • piper
  • cimbru
  • 20 g zahar pentru caramel

Mod de preparare

Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasindu-le sa fiarba, acoperit, pina cind se inmoaie bine, apoi se trece prin sita inoxidabila. Faina se freaca cu vinul si sucul de rosii si se adauga in sos, impreuna cu toate ingredientele mentionate, inclusiv cu toate feliile de limba. Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu supa, cit sa cuprinda bucatile de limba (cca 600 ml de sos). Zaharul se caramelizeaza (maro deschis) si se stige cu 2-3 linguri cu apa fierbinte; dupa ce s-a topit, se toarna in sos .Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 20 minute, pina cind fierb maslinele si se ridica untdelemnul. Dupa ce s-a racit, se adauga sare, daca maslinele n-au fost sarate suficient.
Mincarea se serveste rece, ca fel intii, si calda, cu garnitura de macaroane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
1
Aluaturi

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Tort cu nuci si mere caramelizate
2
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Briose cu cacao
4
Prajituri

Briose cu cacao

Se bat ouale cu zaharul, pana can acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de...

Briose cu cacao
Prajitura Tosca
5
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce
Bucataras.RO

Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce

pentru concurs retete de vara reteta fara coacere

Prajitura cu nectar de morcovi si branza dulce
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran