Limba cu sos Ragu

Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fier

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 felii de limba
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • o ceapa (toate cca 300 g )
  • 50-100 ml suc de rosii
  • 3-4 felii de lamiie
  • 30 masline
  • o foaie de dafin
  • 25 g faina
  • 50-80 ml untdelemn
  • piper
  • cimbru
  • 20 g zahar pentru caramel

Mod de preparare

Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, impreuna cu ceapa, se calesc 2 minute, in tot untdelemnul. Totul se stinge cu 1/2 l supa in care a fiert limba sau cu apa, lasindu-le sa fiarba, acoperit, pina cind se inmoaie bine, apoi se trece prin sita inoxidabila. Faina se freaca cu vinul si sucul de rosii si se adauga in sos, impreuna cu toate ingredientele mentionate, inclusiv cu toate feliile de limba. Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu supa, cit sa cuprinda bucatile de limba (cca 600 ml de sos). Zaharul se caramelizeaza (maro deschis) si se stige cu 2-3 linguri cu apa fierbinte; dupa ce s-a topit, se toarna in sos .Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 20 minute, pina cind fierb maslinele si se ridica untdelemnul. Dupa ce s-a racit, se adauga sare, daca maslinele n-au fost sarate suficient.
Mincarea se serveste rece, ca fel intii, si calda, cu garnitura de macaroane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Cele mai apreciate rețete
Chec cu nuci si rahat
1
Retete de Pasti

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.

Chec cu nuci si rahat
Sandviciuri cu preparate din carne și murături
2
Sandviciuri

Sandviciuri cu preparate din carne și murături

Pentru că tocmai sunt bune de mâncat murăturile puse în toamna aceasta și pentru că a venit timpul să mai fac...

Sandviciuri cu preparate din carne și murături
Placinta cu mere intregi de post
3
Dulciuri

Placinta cu mere intregi de post

Placinta cu mere intregi este o prajitura de post cu fructe delicioasa. Faina se amesteca cu 2 linguri zahar ,ulei si apa...

Placinta cu mere intregi de post
Burlanase cu crema fina de ou
4
Prajituri

Burlanase cu crema fina de ou

Un desert racoros,parfumat si usor de preparat!

Burlanase cu crema fina de ou
Placinta cu dovleac
5
Preparate dulci

Placinta cu dovleac

Gust și culoare cum numai dovleacul o are. Plăcintă gustoasa de dovleac

Placinta cu dovleac
Parteneri
Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Gustos.RO

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa

Incanta-ti familia si prietenii cu o reteta traditionala de branzoaice sau poale-n brau. Aceasta reteta simpla si gustoasa va...

Branzoaice sau poale-n brau - reteta traditionala, simpla si gustoasa
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
ReteteCulinare.RO

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia