Mandu - coltunasi coreeni

Mandu - coltunasii coreeni sunt o idee minunata pentru clipele lipsite de inspiratie. Sunt usor de pregatit si deliciosi.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Mandu - coltunasi coreeni

Ingrediente

  • Ingrediente ptr foile de wonton:
  • 250 gr faina
  • 1/4 cana de apa rece
  • 1 ou
  • faina sau amidon pentru suprafata de lucru
  •  
  • Ingrediente ptr umplutura:
  • 250 gr de carne tocata de porc (sau amestec)
  • 3-4 cepe verzi
  • taiate sau tocate
  • 2 catei de usturoi
  • ghimbir proaspat ras
  • dupa gust
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1/2 lingurita de ulei de susan

Mod de preparare

La acest preparat,mi-ar fi de folos accesoriul de tocare fina de la mixerul HR 1372. As toca si carnea mai fin,in coltunasi e mai placut sa nu gasim cocoloase.

Am invatat sa fac astfel de coltunasi de la o familie de japonezi,ei mi-au aratat varianta lor,eu doar am schimbat ingredientele cu cele specifice bucatariei coreene.

Mod de preparare:
Foile de wonton:Framantam un aluat din primele trei ingrediente si lasam sa se odiheasca o ora.

Umplutura: Amestecam bine toate ingredientele.

Intintem aluatul pe suprafata de lucru, peste care am presarat faina.
Taiem cercuri cu o cana,pahar sau forma de fursecuri.
Desprindem rotundul de aluat.
Luam in palma rotundul.
Luam cu varful degetelor aluat si il plasam in mijlocul rotundului de aluat.
Inchidem aluatul, apucam o bucatica din capat si inchidem pana la capat.
Varfurile se prind bine ca sa nu se desfaca in timpul gatirii.
Mandu se poate praji in baie de ulei, in tigaie sau se poate gati la aburi. Eu am ales varianta la tigaie, eventual se poate turna si putina apa.


Coltunasii coreeni se servesc cu un sos din sos de soia, otet si ulei de susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura DELICIU
1
Prajituri

Prajitura DELICIU

Una din cele mai apreciate prajitura precum ii este numele "un deliciu".

Prajitura DELICIU
Cozonac cu fructe uscate
2
Preparate dulci

Cozonac cu fructe uscate

Un cozonac pufos si aromat ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatori.

Cozonac cu fructe uscate
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Braduti din biscuiti si ciocolata
5
Retete de Pasti

Braduti din biscuiti si ciocolata

Bunatati de Paste Imi amintesc cu drag de dulciurile copilariei mele si incerc sa le fac pentru fetita mea. Faceam impreuna...

Braduti din biscuiti si ciocolata
Parteneri
Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita
Bucataras.RO

Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita

Delicii de Paste

Aperitiv chiftele umplute cu oua de prepelita
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori