Briosele aperitiv picante pot fi pregatite pentru o petrecere intre prieteni sau pentru o masa festiva. Ca si orice reteta de briose aperitiv, nici acestea nu sunt greu de pregatit.
Se taie 200 g. de sunca presata in cubulete foarte fine. Se taie marunt o legatura de ceapa verde. Se amesteca 300 g. faina cu sare si cu 4 lingurite praf de copt intr-un castron.
Se topesc 80 g. unt la foc redus sau microunde (nu are voie sa devina maroniu).
Se amesteca 2 oua cu 125 ml. lapte foarte gras si 125 ml. lapte obisnuit.
Se adauga apoi la faina care a fost amestecata cu untul. Se adauga la aluat si sunca, ceapa verde si 1 lingurita boabe piper(eu nu am pus deloc) .
Se umplu formele de muffins, unse cu putin ulei, doar 2/3 de aluat in fiecare forma si se coc 25-30 de minute.
Reteta briose aperitiv picante a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Serviti briosele aperitiv picante caldute sau reci.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii