Muschi impanat

Se taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de porc catei de usturoi (aprox

Timp pregatire
2 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg muschi de porc intr-o bucata
  • aproximativ de grosimea undei sticle
  • 3 table slanina
  • 5 buc. ceapa
  • 1kg ardei gras
  • 4 capatini usturoi
  • 2 buc. telina
  • 1/2 kg morcov
  • 3-4 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi leustean
  • rozmarin
  • 1/2 kg portocale
  • 1 kg rosii

Mod de preparare

Se taie slanina astfel incat sa se obtina folii subtiri si late (se foloseste la impachetat). Se insereaza in muschiul de porc catei de usturoi (aprox. din 2 in 2 cm), taiati in doua. La fel se procedeaza si cu morcovul, patrunjelul si telina. Se condimenteaza cu boia, sare, piper si rozmarin. Se presara pe foliile de slanina leustean si se impacheteaza muschiul in slanina. Se leaga cu ata rezistenta.

Intr-un ceaun se taie bucati destul de mari , ardeii, ceapa (pestisori), morcovii rondele, portocalele, telina, usturoiul (pisat) si rosiile taiate in bucati marisoare. Amestecul se caleste la foc cu ulei de masline. Se pune muschiul impachetat in amestec si se adauga condimente, sare, piper si rozmarin dupa gust. Se acopera cu apa. Se lasa la fiert si se completeaza cu apa cel mult o data. Se lasa la fezandat 48 de ore muschiul in amestecul rezultat. Apoi se da la fum.
Se serveste cu garnitura de brocoli, cartofi pai, sau salata de conopida. Se mai poate servi cu salata de cruditati.

Sa aveti pofta !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc