Cu cateva ore inainte de preparare, se unge muschiuletul cu putin ulei de masline, se sareaza si condimenteaza si se da la frigider(ideal ar fi de sea
Cu cateva ore inainte de preparare, se unge muschiuletul cu putin ulei de masline, se sareaza si condimenteaza si se da la frigider(ideal ar fi de seara pana a doua zi).
Muschiuletul condimentat se crestaza din loc in loc si se infig feliute taiate subtiri dintr-un mar,se aseaza deasupra ciupercile curatate si spalate.
Se toarna deasupra restul de ulei de masline, sucul de rosii si paharul de vin alb si se da la cuptor, la foc potrivit, udand din cand in cand carnea cu sosul din tava, pana se inmoaie carnea(o incercam cu o furculita).
Portocalele curatate se dau la blender pana se obtine un piure care se toarna deasupra muschiului inmuiat bine, pe langa muschi se aseaza merele date prin razatoare si rosioarele chery.
Se da din nou la cuptor cam 10 minute dupa care se scoate si se presara deasupra cascavalul dat prin razatoare mare, se da din nou 5 minute pentru gratinare.
Se serveste taiat felii,cu sosul de mere, din tava, decorat cu frunze de patrunjel, rosioare chery si masline negre.
Pofta buna!
Reteta Muschiulet cu fructe a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro
Alte retete cu muschiulet de porc gasiti aici:
Cotlet de porc cu legume si sos de lamaie,
Rulade de porc,
Muschi de porc a la Jamie
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii