Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte. Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape
Fierbem stafidele in vin pana se umfla. Oprim focul si le dam deoparte.
Intr-o tigaie, topim untul si prajim ficatul si ciupercile. Cand sunt aproape gata, adaugamusturoiul pisat, smantana, busuiocul si mai lasam pe foc 1-2 minute. Punem totul in blender, adaugam sare, vegeta, piper, boia dulce, 2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.
Pasta se pune intr-un castron, pe fundul caruia am pus stafidele si se da la rece.
Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider si pana la 1 luna in congelator.
Atunci cand il aducem la masa rasturnam castronul pe o farfurie.Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii