Pateu de ficat in aspic

Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor. Dupa doua ore, cind e fiert

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ficat de vitel
  • 250g slanina
  • 100g unt
  • sare
  • piper
  • aspic (zeama de piftie)

Mod de preparare

Ficatul se tine in lapte rece cam 10-12 ore. Se acopera cu felii de slanina si se pune la fiert in baia de apa la cuptor. Dupa doua ore, cind e fiert, se lasa sa se raceasca si se da prin masina de carne de 2-3 ori, apoi se freaca bine cu o lingura de lemn pina ce se albeste. Se adauga untul frecat spuma, sare, piper, se stropeste cu o picatura de vin si se freaca din nou bine. Pasta obtinuta se asaza intr-o forma stropita cu apa rece si se pune la rece. Dupa ce s-a intarit, se rastoarna pe un fund de lemn si cu un cutit inmuiat in apa calda se niveleaza. Intr-un vas ceva mai mare decit pateul, se toarna aspic lichid si dupa ce s-a racit, peste aspic se asaza felii de ou rascopt, masline, gogosari sau alte garnituri, apoi se asaza pateul. Se toarna imprejur aspic lichid, racorit si se da la gheata. Dupa ce s-a intarit, se introduce o clipa forma in apa fierbinte si apoi se rastoarna. Se garniseste cu aspic tocat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
"Spanakopita"
Bucataras.RO

"Spanakopita"

Prietena mea Flori din Italia a postat pe blogul ei aceasta reteta atat de apetisanta incat nu am rezistat pana nu am...

"Spanakopita"
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa