Pateul de pui facut in casa este mult mai delicios si sanatos decat cel din comert. Incearca reteta de pateu de pui cu marmelada de portocale, un aperitiv potrivit pentru petrecere sau un eveniment festiv.
Topeste 110g de unt intr-o oala la foc mic, adauga ceapa tocata marunt si caleste-o pana se inmoaie. Adauga usturoiul si ficatul de pui si prajeste-l pana cand este auriu si s-a patruns. Adauga lingura de mustar si sareaza si pipereaza dupa gust.
Pune acest amestec in vasul de la blender impreuna cu 55g din untul ramas si mixeaza pana cand obtii o pasta fina. Mai adauga sare si piper daca trebuie.
Transfera pateul de pui intr-o tava mica de chec sau in ce forma doresti, topeste untul care ti-a ramas si toarna-l deasupra pateului, dupa care da-l la frigider pana se intareste. Rastoarna pateul dupa ce s-a intarit, si aseaza frumos deasupra marmelada de portocale.
Pateul de pui cu marmelada, poate fi taiat felii si servit pe felii de paine prajita.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii