Pateurile surpriza se pot pregati la micul dejun. Ingredientele pentru pateuri sunt: foietaj, sunca, porumb.
Pateurile surpriza se fac asa: decongelam aluatul. Il taiem in 2 parti egale sub forma de patrate. Taiem o rama in jurul fiecarui patrat (aprox. 2 cm latime), lasand netaiate doua colturi diametral opuse. Umezeste cu apa conturul patratului. Ridica cele 2 colturi decupate si petrece unul peste altul ca si cum l-ai impleti. Lipeste varfurile prin apasare de colturile libere ale patratului. Pune patratele de aiuat in cuptorul incins, dupa ce te-ai uns dasupra cu ou. Tine-le la cuptor 15 min. pâna când aluatul devine auriu. Umplutura: se toarna supa de pui intr-o tigaie. Adauga boabele de porumb fiert si o parte din bucatile de sunca. Pune amestecul pe foc si lasa-l sa fiarba câteva minute. Adauga piperul. Ia cate o lingurita din umplutura si toarn-o in formele de aluat scoase din cuptor. Orneaza-le cu cateva felii din sunca ramasa.
Alte retete culinare recomadate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii