Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a
Se curata carnea de grasime, se taie bucati si se pune la foc cu apa rece si sare. Apa trebuie sa completeze jumatate din vasul ramas gol, dupa ce s-a pus carnea. Se ia imediat spuma ce apare la suprafata, pentru ca piftia sa fie cit mai limpede. Dupa ce s-a luat toata spuma, se pun 1-2 cepe. Piftia trebuie sa fiarba numai la foc potrivit si este gata dupa ce a fiert carnea, iar lichidul a scazut aproape la nivelul carnii. Se ia vasul de pe masina, se mai lasa 1/2 ora sa se racoreasca, apoi se scoate carnea, se curata de oase si se asaza in farfurii. Zeama se strecoara, se aduna grasimea de deasupra, se adauga usturoiul pisat si strecurat, se lasa sa se limpezeasca, apoi se toarna peste carnea asezata in farfurii. Se lasa sa se inchege. Piftia se incearca daca este suficient de legata, luind o picatura de lichid intre degete, care se lipesc atunci cind este suficient de legata.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaAzi am gasit ghebe in piata, erau asa dragute incat am zis ca merg la fix intr-o salata...
Salata de ghebe cu usturoi
Comentarii