Placinta cu ceapa si ficatei este un aperitiv delicios. Se prepara din ficatei, ceapa, marar, ciuperci, condimente si faina.
Placinta cu ceapa si ficatei se prepara astfel: se toaca ceapa marunt, se caleste, apoi se adauga ciupercile feliate. Dupa cateva minute se pun ficateii taiati bucatele, se sareaza, se pipereaza si se amesteca cu mararul tocat. Separat, se amesteca faina cu apa, 200 ml ulei, sare si se framanta bine. Se intind apoi 3 foi. Se unge o tava cu ulei, se asterne o foaie, se toarna umplutura, se acopera cu alta foaie, peste care se asaza din nou umplutura si in final ultima foaie, care se unge cu ulei. Se introduce tava in cuptor si se lasa la copt, la foc mic, pana se rumeneste.
Dupa ce s-a racit, se taie in patrate si se serveste.
Alte aperitive:
Ciuperci umplute
Chiftele
Placinta cu carne

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii