Am impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi una mai mare decat tava, iar una exact cat tava. Am pus puiul, taiat bucatele mici, in tigaia de teflon in
Am impartit aluatul in 2 si am intins 2 foi una mai mare decat tava, iar una exact cat tava. Am pus puiul, taiat bucatele mici, in tigaia de teflon incinsa. Dupa ce s-a albit am pus restul legumelor si le-am lasat pana s-a rumenit puiul la care am adaugat sare si busuioc. Am pus foaia mai mare in tava si am pus pe fund 1/3 din cascavalul ras (pe razatoarea mare). Am pus peste umplutura si apoi am pus peste restul de 1/3 din cascaval. Am impachetat cu marginile foii si am acoperit totul cu foaia mai mica, dupa care am intepat-o cu furculita. Am pus placinta la cuptor la 180 grade pana s-a intarit foaia de sus, adic aproximativ 30 de minute. Am scos tava si am pus restul de cascaval, am bagat inapoi in cuptor la 250 grade 5 minute (pana s-a topit cascavalul ) am scos din nou si am ornat cu ardei rosu, dupa care am mai dat la cuptor inca 10 minute la 180 grade.
Am mancat-o cu sos facut dintr-o rosie pasata in blender cu sare, piper, busuioc si 2 cani de apa. Am lasat la fiert pana scade apa. Am servit placinta calda cu sos de rosii cu busuioc.
Alte retete recomandate:
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii