Pentru acest aperitiv necesitati faina, margarina, apa, praf de copt, sare, carne de porc tocata, ulei, cartofi, ceapa si condimente.
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta bine, apoi se lasa la frigider 30 de minute. Se toaca ceapa marunt, apoi se caleste, se adauga carnea tocata, morcovul dat pe razatoare, cartoful taiat cubulete si se calesc toate impreuna. Se ia apoi compozitia de pe foc si se lasa la racit. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire, din care se decupeaza forme rotunde, cu raza de 6 cm. Se condimenteaza umplutura si se amesteca bine. S epune cate o lingura din aceasta compozitie pe aluat, se pliaza in doua si se sigileaza bine marginile. Se asaza placintelele unse in prealabil cu galbenus de ou, intr-o tava unsa si tapetata si se introduce in cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc.
Se servesc calde.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAcești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...
Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii